Just nu kan man inte handla på Knutrut.se

Rökelsepinnar

Att bränna rökelsepinnar, eller rökelsestickor som dom också kallas, kan man göra av flera skäl. Det kan vara avslappning och meditation, religiöst skäl eller så gillar man helt enkelt doften. Rökelsepinnar finns i huvudsak i två varianter. De där själva rökelsematerialet sitter omslutet runt en träpinne (bambu normalt) och de som inte har någon träpinne. De rökelsepinnar med träpinne avger, i kombination med rökelsens essens, doften av det brända träet. De utan träpinne har därför normalt därför en något mildare doft.

1 2 3 4 5 6 7 8

Mer om rökelsepinnar.

Antända dina rökelsepinnar
Tänd på toppen av rökelsepinnen, låt lågan verka några sekunder. Hjälp sedan glöden genom att försiktigt blåsa på den. Sätt därefter fast din rökelsepinne i din rökelsehållare.

Rökelsehållare
Du behöver normalt något att sätta fast din rökelsepinne i. Du kan hitta många rökelsehållare här på sidan, kolla här. Ett alternativ är att du har ett glas eller kärl som du häller sand, gryn, salt eller ris i, sätt därefter din rökelsepinne där i.

Placering & säkerhet
Rökelsepinnar avger mycket doft. Bränn dom därför gärna i ett rum med god ventilation. Samtidigt bör du inte placera din rökelse i ett dragigt utrymme. Tänk på att placera dina glödande rökelsepinnar på avstånd från annat som kan brinna. Som med annat som brinner bör man vidta normal försiktighet. Lämna inte brinnande rökelse obevakad och när din rökelsepinne har bränt färdigt kan du doppa den i vatten innan du slänger den.

Vad ska jag välja?
Det är naturligtvis personligt, men tre populära sorter är
Nag Champa
Palo Santo
Vit salvia